Aktív vagy passzív pihenés Székesfehérváron

A legtöbbünknek nincs lehetősége rendszeres, gyakori külföldi utazásokra, különlegesen a mai, nehéz időkben. Pihenésre, kikapcsolódásra azonban mindenkinek szüksége van, és erre tökéletes lehet egy belföldi üdülés is. A belföldi turizmus egyébként is éppen reneszánszát éli, hazánk tájai népszerűbbek, mint valaha.

Amennyiben választásod Székesfehérvárra esik, amire szükséged lesz, egy kényelmes Apartman, szállás Székesfehérvár területén. A Pe-Ki Lux Apartman Székesfehérvár a város szélén található, egy új lakónegyedben, méghozzá egy újépítésű ingatlanban. A minden irányból könnyen megközelíthető szállás tökéletes üdülések mellett üzleti utakhoz is. Messze nem kényszerszállásról van szó, hiszen az apartman kialakításakor a minél nagyobb kényelemre és otthonosságra törekedtünk.

A jól felszerelt konyha (egyebek mellett tűzhely, sütő, kenyérpirító, Tchibo kávéfőző és vízforraló is van) és a tágas, külön WC-vel rendelkező fürdőszoba akár hosszabb tartózkodásra is ideálissá teszi az apartmant. Természetesen ma már a légkondicionálás, az ingyenes wifi és a sokcsatornás TV előfizetést sem nélkülözi egy igényes apartman. A hálóban a rendkívül kényelmes ágy mellett kinyitható kanapé is van, aminek köszönhetően három vendég is alhat egyszerre. És hogy miért épp Székesfehérvárat válaszd? Számos okod lehet rá, ugyanis a város számos látnivalóval szolgál. Ilyen például a Bory-vár. A rendkívül látványos épületet gyakorlatilag a saját kezével építette évtizedeken keresztül Bory Jenő, építészmérnök, szobrász- és festőművész a huszadik század első felében. A vár családi házként és műteremként is szolgált, míg ma kortárs művészek szobrai és festményei népesítik be, miközben önálló művészeti alkotásnak is tekinthető. A Bory-várat a magyar Taj Mahal-nak is gyakran nevezik, mivel a világhírű, indiai mauzóleumhoz hasonlóan ez is a soha el nem múló hitvesi szeretet emlékére épült.

Székesfehérvár egy másik nevezetessége avörösmárványból készült díszkút, az Országalma, más néven a Fehérvári jog. 1943-ban emelték, hogy emléket állítsanak annak, hogy a város a Magyar Királyságban elsőként nyert önkormányzati jogot, tehát az első igazi magyar városnak is tekinthető. Az országalma ma is kifogástalan állapotban van, érdemes megnézni, majd bebarangolni a környékét is, mivel közvetlen környezetében is akadnak látnivalók szép számmal. Székesfehérvár látnivalóiról a sor természetesen még hosszasan folytatható; fedezd fel mind!