A felhúzódott fogíny komplex kezelése

h1>A felhúzódott fogíny komplex kezelése

A fogínysorvadás kialakulásának számos oka lehet, de bármi is váltja ki a tüneteket, rövid időn belül érdemes szakember segítségét kérni, aki komplex megoldást tud javasolni a fogíny egészségi állapotának visszaállítására. Hazánkban több specialista is felkérhető a kezelés elvégzésére, ugyanis országszerte sok olyan fogorvos praktizál, akik megfelelő tudással, tapasztalattal és felszereléssel rendelkeznek.

Szájüreg fertőtlenítése

A fogínysorvadás kezelése minden esetben a szájüreg fertőtlenítésével kezdődik, ami magában foglalja a gyulladt, kórokozók által megbetegített kötőszövet eltávolítását is. Ezzel megakadályozható, hogy a baktériumok ismételten kialakuljanak, és elszaporodjanak a fogak között. Amennyiben a mélyebb rétegek is megfertőződtek, akkor lézeres fogászati beavatkozás is szükséges lehet annak érdekében, hogy a fogíny teljes egészében megtisztításra kerüljön.

Kilazult fogak eltávolítása, fogpótlás

Ha a fogorvos talál olyan fogakat a szájüregben, amik a fogágysorvadás következményeként menthetetlenül meglazultak vagy elszuvasodtak, akkor azokat eltávolítja. Ilyenkor szükség lehet az implantátum, azaz a mesterséges gyökérzet, illetve a ráépített fog elkészítésére, beültetésére. Az implantáció segítségével ismét teljessé lehet tenni a fogsort, ami nem csak esztétikailag, hanem egészségügyi szempontból is sok előnyt tartogat a pácienseknek.

Ínykorrekció műtét

A gyulladt ínyszövetek eltávolítását, valamint a fogbeültetések elvégzését követően a fogínysorvadás kezelésekor lehetőség van az ínykorrekció műtét elvégzésére, melynek során a szakemberek mesterségesen visszaépítik az elhalt ínyrészeket. Erre egyrészt azért van szükség, mert ez által sokkal szebb lesz az illető mosolya, másrészt pedig azért, mert megakadályozható a további íny- illetve fogromlás.